Petter Solberg – kjendis og verdensmester

En mann som virkelig bidro til å skape oppmerksomhet er Petter Solberg. Selv om mannen i dag er pensjonert fra aktiv kjøring, er han verdt en omtale. Mange av oss som har vært entusiaster rundt sporten, satt med spenning og fulgte med på hans løp hver gang dette var mulig. Etter at Solberg ble verdensmester i 2003 var oppmerksomheten stor. Man kunne merke tilstrømning til rally-sporten, og mange ungdommer kjøpte seg egne biler for å kunne delta.

Tidlig krøkes

Solberg begynte selv med bilsport i den unge alder av 13 år. Da vant han Tamya Cup, den gangen med en radiostyrt bil. Dette sørget også for å holde ham i folden.960x Hjemme på gården sørget også familien for å holde interessen for bil oppe. Foreldrene var selv store entusiaster, og mens Petter Solberg fortsatt ikke var gammel nok til å kjøre løp, brukte han mye tid på å vedlikeholde familien Solberg sine rally-biler. Dagen etter attenårsdagen tok den unge mannen førerkortet. Tre år etter var han norgesmester i rally-cross for første gang, dette i 1995, bak rattet på en Volvo 240.

World Rally Championship

Etter en rekke gode prestasjoner, ble Solberg i 1998 plukket ut til å delta på Ford sitt lag, og gikk med på en treårig kontrakt som juniorsjåfør. Selv om det var meningen at Solberg skulle holdes i bakgrunnen for laget stjerner viste han seg meget dyktig, og skåret en del avgjørende poeng.

Solberg byttet lag i 2000, til Subaru. Her var det fortsatt meningen at han skulle stå i bakgrunnen, noe som førte til at hans første seire ble noe utsatt. Han kom likevel raskt i fokus, og fikk en mer prominent stilling i laget. Dette tillot en del førsteplasser, som deretter ble fulgt opp av en verdensmestertittel i 2003. I dag har Solberg byttet tilbake til å kjøre Rally-Cross.