Interessert i klassiske veteranbiler fra 50-tallet?

1950-tallet var en storhetstid for bilindustrien. Store deler av verden lå i grus etter andre verdenskrig, og den daværende generasjonen hadde stor tro på bilens fortreffelighet som framkomstmiddel. Den enorme velstandsøkningen i USA førte til økt etterspørsel og produksjon av klassiske bilmerker som gir oss en nostalgisk følelse den dag i dag. Hollywood må også ta sin del av æren for at denne epoken huskes så godt. Det ble blant annet gitt ut flere klassiske filmer hvor den mannlige hverdagshelten kjørte rundt i en Chevrolet uten tak. Et godt eksempel er avdøde James Dean.

Livet er somallanw / Shutterstock.com skapt til å drømme

Hvis du ønsker å kjøre en av disse klassiske bilene må du på et eller annet tidspunkt ta kontakt med norsk trafikksenter. Kursene som tilbys her er nemlig en forutsetning for at du skal kunne ta lappen og oppfylle drømmen din om å kjøre rundt i en veteranbil fra 1950-tallet. En Chevrolet fra 1957 er det mest populære merket, og kan være vanskelig å skaffe seg i Norge. Biler fra denne epoken er også vanskelige å vedlikeholde og styre. For de fleste blir det nok derfor med drømmen, men det er jo nettopp derfor vi har sider som Solberg Motorshow hvor du kan lese om klassiske bilmerker.

Reis til Cuba

Den cubanske revolusjonen førte til at amerikanerne måtte rømme landet i hui og hast i 1959. Dette gjorde at mange veteranbiler ble igjen på denne vakre øya. Går du rundt i Havannas gater i dag kan du derfor se flere biler fra denne epoken. Rundt om i byen er det flere mannlige sjåfører som kjører deg rundt i Havannas gater for ca. 250 kroner. Turen varer ca. 1 time, og er obligatorisk for alle veteranbilelskere. Du bør allikevel dra før det er for sent. Normaliseringen av forholdet mellom USA og Cuba, og slitasje på bilene, tyder på at det blir stadig færre av dem i årene som kommer.