De 5 mest populære klassiske bilene blant entusiaster

Alle bilentusiaster kjenner den klassiske Porsche 911. Den tyske bilen som har vært i produksjon siden 1964. Bilen er fortsatt like populær, og fortsatt i produksjon. Dette er kanskje en av de bilene det er lettest å få tak i, da 70% av bilene som er produsert fortsatt kjører på veiene i følge Porsche selv. En annen tysk klassiker er Volkswagen type 1, bedre kjent i Norge som Boble. Bilen ble produsert fra 1938-2003, hele 65 år, og i 2002 passerte VW 22 millioner produserte enheter. Vil du heller ha en kjent bil det finnes færre av er T1 veldig populær. Se mindre kjente klassikere på norsk-trafikksenter.no.

shutterstock_318210374Klassiske britiske sportsbiler

Britenes aller mest kjente bil kommer nok fra BMC, nemlig Mini. Den første utgaven var ikke av det mest komfortable slaget, og har ikke et lekkert interiør. Jaguar er derimot en klassiker som mange samlere er interessert i. De eldre modellene er dessverre ikke så lette å få tak i, men du kan beundre dem i en bok om klassiske biler. Jaguar XK-120 er bare en drøm for de fleste, mens Jaguar MK 2 har vi sett mange fredagskvelder på NRK på 90-tallet. Da kjørt av Inspektør Morse. En annen britisk klassiker, kjørt av Elvis i Blue Hawaaii, er sportsbilen MGA.

Veteraner over dammen

Mens vi snakker om amerikanere og Elvis så er vel Cadillac en bil vi alle kjenner. Det er ikke mange i omløp i Norge, men er du heldig kan du finne en i Europa og importere selv. Rosa er derimot kanskje for spesielt interesserte. Ellers må det nevnes at Elvis også eide flere Pontiac. Nordmenn er ganske kresne når det gjelder veteranbiler, og vi vil gjerne ha det beste. Enten det er Porsche, Volkswagen, Mini, Jaguar eller Cadillac, vil vi ha en bil i god stand. Det koster litt å eie en eldre bil, men for alle entusiaster er det verdt hver krone.